Wereldhavendagen Rotterdam

Geplaatst op

De wereldhavendagen 2017, het 40 jarige jubileum….

Wat houden de havendagen eigenlijk in…op de site vind ik het volgende:

Het verstevigen van de band tussen haven, stad en haar natuurlijke achterland is waar de Wereldhavendagen om draait. Tijdens dit weekend krijgt iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van verschillende (haven)bedrijven. Een unieke kans om op plekken in de haven te komen waar je normaal gesproken niet mag komen.

Zeg nu zelf, dat klinkt best goed. Daarom ga ik, geprikkeld door de leuke foto’s en filmpjes op twitter van diverse mensen die er al zijn geweest er vandaag naar toe.

 

Er worden diverse demonstraties gegeven, van uitleggen hoe bepaalde bedrijven werken als de wat meer spectaculairdere zoals een arrestatie op het water.

Er zijn mogelijkheden op excursies te krijgen en je mag zelfs mee op de boot.

DE Karel Doorman was er aanwezig en wat een groot imposant schip is dat dan zeg, compleet met helicopters en die inzet maakte op mij in ieder geval behoorlijk veel indruk.

De samenwerking op het water, het is enorm tof om zo van dichtbij te zien hoe dat er op open zee er aan toe gaat en ja, ook in de binnenwateren natuurlijk, maar ik heb er zo’n beeld bij met piraterij en cocaïnepakketten op boten…

Super leuk om divers materieel ook te zien.

 

Al met al, heel erg veel gezien, nieuwe indrukken, kleurrijke mensen en een superfijne sfeer.

 

Rotterdam, dank je wel voor deze mooie ervaring…volgend jaar de 41ste…ik ben van de partij!