Vraag…

Geplaatst op

Waar blink jij in uit, werd er van de week aan mij gevraagd.

me

Ik sprak online met een fotograaf en moet eerlijk zeggen dat ik er wel even over moest nadenken.  Waar ik in uitblink? Kijk naar mijn werk en oordeel zelf, dacht ik eerlijk gezegd.

Lastig hoor om te zeggen wat je goed kan. Vind dat zo arrogant of opschepperig klinken. Vind het sowieso lastig om over mezelf en mijn werk, dat zo persoonlijk is, te oordelen. Ik laat dat graag aan u over.

Ik ben gek op de natuur, dus ja, dat zie je terug in mijn foto’s. Ik zie dingen waar een ander voorbij loopt. Ik hou ervan om het op mijn manier vast te leggen en ik werk graag met scherpte-diepte (achtergrond wazig, zodat het onderwerp er ook echt uitspringt).

_20151023_184308

Maar ik heb ook vaak mijn eigen zicht en dat deel ik. Met landschapsfoto’s is scherpte-diepte natuurlijk vaak niet mooi want dan wil ik juist het landschap benadrukken en niet een bepaald onderwerp.

DSC_8293

Ik zet ook graag een sfeer neer, ik wil dat de foto mij raakt. Het moet iets met me doen. Ik ben steeds aan het bedenken hoe ik mijn  foto’s maak. Probeer natuurlijk ook wel eens wat uit en over het algemeen deel ik pas een foto als ik er blij van wordt.

DSC_0213

Bovenstaande foto maakte ik voor een website en wordt heel regelmatig gebruikt voor promotie van de site. Welke sfeer roept dit bij u op?

Bij dieren probeer ik altijd iets anders. Het is sowieso een uitdaging om een dier vast te leggen. Ik hou er juist van een uniek moment te pakken.

DSC_5173

Dit zijn konikpaarden en zijn in principe wilde paarden.

DSC_7085

Een schaap in de mist, ook hier heb ik geprobeerd een sfeer neer te zetten maar ook om het schaap er mooi op te krijgen.

IMG-20151018-WA0001

Hier heb ik bewust gekozen voor een zwarte achtergrond, omdat ik dan juist vind dat deze kater er dan mooier uitspringt. Dat hij net niet in de lens kijkt, vind ik juist bijzonder.

Tja…wat ben ik er voor eentje…eentje die werkt vanuit haar hart. Ik denk dat ik daarin uit blink.

Wat denkt u?

Ik verneem het erg graag!

Liefs, Desiree