‘t Vogelhoff XL

Geplaatst op

 

Sinds 2015 volg ik de ontwikkelingen in de Oostvlietpolder, waar er een mooi natuurgebied wordt gerealiseerd. De gemeente Leiden en het Zuid Hollands Landschap trekken hier samen in op.

Er wordt niet alleen gedacht aan wat de mens nodig heeft, de weidevogels die dit gebied al kennen, hebben ook een wensenlijstje en natuurlijk is daar aan gedacht. Daarnaast ook de bestuivers, die er voorheen volop waren, hopelijk keren ze in grote aantallen terug. Ik weet dat er nog steeds hazen in het gebied rondhuppelen en aan het vrolijke gezang te horen, komt het met de vogeltjes ook echt wel goed.

Echte liefde

Het team van Jos Scholman heeft al heel veel goed werk verricht, daar heb ik al eerder het een en ander over geblogd en met foto’s laten zien en dat ga ik uiteraard nu ook weer doen.

Ik moet zeggen, heel veel werk wat er ook is verzet, zoals het inzaaien, is door de mooie witte sneeuwdeken nu niet te zien. Maar ik kon deze mooie plaatjes jullie natuurlijk niet onthouden.

Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten als dat ik heb gedaan. Mooi om te zien dat ‘t Vogelhoff XL al zo mooi vorm begint te krijgen. De komende maanden zal ik er nog meer van laten zien want de lente komt er weer aan en dan zullen de bomen worden aangeplant.

Liefs, Desiree