Strobist

Geplaatst op

Strobist

me

Strobist is een veelgebruikte verzamelnaam voor het creatief omgaan met reportage (opzet) flitsers. Voor een mooi resultaat gebruik je deze flitsers niet op maar juist los van je camera met een zogenaamde trigger. En je kan er voor kiezen om het met bestaand licht te combineren of om meerdere reportage flitsers met de trigger te verbinden en daar mee te werken.

Strobist wordt vaak gebruikt met portretfotografie. Zowel in de studio, maar zeker ook buiten. Dit omdat het makkelijk mee te nemen is en je niet afhankelijk bent van een grote accu of stroom zoals bij een studio set.

Vandaag volgde ik een workshop portretfotografie met strobist flitsers. Gewoon om een kijkje te nemen in andermans keuken en kijken of  ik nog wat tips en tricks kon opsteken.

Ik werk vaak op een andere manier, gebruik graag daglicht, werk veel buiten voor portretten.

Lowkey echter, portret met een donkere achtergrond die niet teveel is uitgelicht, kan al prima met 1 reportage flitser al dan niet met een softbox of beautydisher, zodat het flitslicht wat zachter wordt en wat meer gestuurd wordt.

Al met al kan je er dus voor kiezen om meerdere reportage flitsers in te zetten en op die wijze het model mooi ui te lichten. Diverse hulpstukken zijn daarvoor te koop.

Dus mocht je het leuk vinden om wat te experimenteren..deze flitsers zijn niet enorm duur.

Het was een leuke middag, ik heb er weer wat van opgestoken en wat leuke nieuwe apparatuur gezien.  Dat worden weer wat investeringen, hahaha!

Liefs, Desiree