Solleveld

Geplaatst op

Dunea heeft  in zuid holland heel wat natuurgebieden in beheer. Een daarvan is Solleveld, dit gebied is heel speciaal en daar is dan ook een speciale passe partout voor nodig. Ik sta op de wachtlijst (ja u leest het goed, gaat nog wel een jaartje duren ook).

Maar vandaag was ik er als gast van Heleen, die wel toegang heeft. Wat een geweldig mooi stuk natuur. Vele vogels gehoord, de groene specht, de roodborsttapuit ga zo maar door.

We hebben een heel stuk gelopen en kwamen Galloway runderen tegen, wat een prachtige dieren zijn dat toch.

DSC_4771

DSC_4801

Normaal zijn ze erg schuw, vandaag waren ze zeer gewillig.

Daarnaast lopen er ook Konikspaarden in Solleveld en laat ik daar nu toch een voorliefde voor hebben.

DSC_4835

Ik heb vandaag geprobeerd om ze op een andere manier in beeld te brengen. Zelf ben ik erg tevreden over het resultaat.

DSC_4876

DSC_4875

DSC_4880

Maar de mooiste is toch wel deze:

DSC_4881

Daarnaast lopen er ook Drentse Heide schapen in het gebied…ook die heb ik mogen bewonderen en vast mogen leggen. Nu heeft deze niet de mooiste hoornen, maar wel het prachtigs in zwart wit. Dit omdat een Drents Heide schaap eigenlijk wit zou moeten zijn en deze zwart grijs is…

DSC_4945

Met mijn nieuwe 600 mm objectief, ben ik in staat dergelijke foto’s te maken zonder heel dicht in de buurt te hoeven komen. Want ook deze schapen zijn erg schuw.

Al met al ben ik best tevreden en heb ik enorm genoten van deze prachtige dag.

Dank je wel Heleen, dat ik mee mocht!

Duinwachter Leo, wat beheer je een prachtig gebied, dank je wel voor je geweldige werk en antwoord op mijn vragen die ik je de afgelopen periode heb gesteld!

Liefs Desiree