Over mij

Op twitter gebruik ik vaak de hashtag #Deesjeopavontuur of #Deesjeopsafari daarmee geef ik aan dat ik op pad ga met mijn camera en…heel vaak kom ik wat uitdagingen onderweg tegen. Van wilde paarden, mooie schotse hooglanders, galloway’s en andere runderen. Maar ook herten, vossen en bijvoorbeeld mooie roofvogels. Ook kan ik erg genieten van de bloemetjes en de bestuivers en natuurlijk van de heuvels, kilometers lopen en alle weersomstandigheden. Laatst op de posbank hoorde ik een bijna continue gezoem en ik kan er dan ook echt uren rondlopen en stil genieten. En juist dat stil genieten zijn niet heel veel mensen van mij gewend, want zonder camera praat ik erg graag en ja ik heb in de loop der jaren ook leren luisteren. Maar met mijn camera ben ik gefocust, geniet ik intens van de mooie dingen die letterlijk mijn pad kruizen en leg ik het vast op de manier zoals het mij raakt en hopelijk u ook.  En zo ongeduldig als ik eigenlijk ben, met de camera in mijn hand lijk ik daar niet zo heel veel last van te hebben.

Zo lag ik eens uren in een kuiltje in het gras, hopende dat de schotse hooglander kalveren zo nieuwsgierig werden dat ze naar mij toe zouden komen lopen en ik ze van onderaf kon vastleggen. Uiteindelijk gebeurde dat gelukkig ook en had ik eindelijk de foto kunnen maken, die ik al zo lang in mijn hoofd had zitten. Want ja, ik bedenk van te voren graag wat ik wil vastleggen en vooral ook hoe ik dat wil gaan doen.  

Ik denk namelijk dat goed nadenken over wat en hoe je een foto wilt gaan maken, wat betreft de compositie erg belangrijk is. 

Vaak wordt mij gevraagd waarom ik landschapsfotograaf ben geworden, vind ik de andere richtingen dan niet leuk genoeg? Ik heb een enorme verbintenis met de natuur, steeds weer word ik verrast door de schoonheid daarvan en ik vind het zo fijn om dat met anderen te delen. Natuurlijk maak ik ook wel eens ander soortige foto’s en ook daar geniet ik intens van. Ik werk vanuit mijn hart en probeer in iedere foto ook iets van mijzelf te leggen.  

Liefs Desiree