Oostvlietpolder, wat gaat het hard!

Geplaatst op

me

‘T Vogelhoff

Wat gaat het hard in de Oostvlietpolder. Natuurgebied ‘ T Vogelhoff gaat steeds meer vorm krijgen. Enorm leuk om te zien, vandaar dat ik u ook nu weer meeneem hier naar toe.

DSC_2564

Ondanks dat het gebied nog lang niet klaar is, de dieren hebben daar niet zo heel veel last van. Als de werklui weg zijn, komen ze gewoon weer tevoorschijn.

DSC_2576

Het is, zoals ze het noemen, een weidevogelgebied, daarom ziet u ook dat de oevers heel plat zijn gemaakt, zodat de vogels daar makkelijk op en af kunnen en natuurlijk het nodige lekkers kunnen vinden.

DSC_2581

En als ik daar dan doorheen loop, de modder tot aan mijn knieën, geniet ik intens van het mooie stukje natuur. De snelweg die er maar een paar meter van af ligt, hoor ik nagenoeg niet meer.

DSC_2586

Dit beeld laat duidelijk zien dat er nog heel veel moet gebeuren. De materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt, deze berg puin, wat uit het genoeg komt, wordt vergruist en komt weer terug voor de aanleg van de paden.

DSC_2587

Het is windstil, de vogels fluiten, ik zie een haas het hazepad kiezen, een muisje valt ten prooi aan een buizerd, ik voel een lach op mijn gezicht. Wat ben ik een bevoorrecht mens dat ik dit alles mag beleven.

DSC_2589

Ik loop via het pad naar achteren, ze hebben gekozen voor mooie zichtlijnen, want mijn fotografen hart natuurlijk sneller laat kloppen.

DSC_2594

Jeetje wat hebben de mannen weer goed doorgewerkt. Water is voor de weidevogels essentieel, daar wordt dan ook extra aandacht aan besteed.

DSC_2595

De aanleg van het nieuwe pad nabij het eiland, met het oude vergruisde puin, wat er een paar weken eerder uit is gehaald.

DSC_2599

Juist het pad benadrukt hoe mooi het wordt.  Er is gekozen om een aantal oude bomen te laten staan. Voorheen was dit stuk onderdeel van een volkstuinencomplex dus dat geeft een zeer divers beeld.

DSC_2602

De oude sloot blijft behouden, daar komt natuurlijk wel een nieuwe brug overheen.

DSC_2604

Het eiland is nagenoeg klaar, zo leuk om te zien hoe het zich ontwikkeld.

DSC_2607

Ook hier ligt al een nieuwe brug.

DSC_2611

De magnolia vol in bloei, wellicht niet gepast in dit gebied, daarover zal er vast discussie zijn, maar wat is het mooi.

DSC_2620

Deze schitterende bomen geven nu al een enorme body.

DSC_2701

Deze nijlganzen voelen zich al aardig thuis, de eerste kleintjes in het nieuwe gebied!

DSC_2710

Terug lopend om naar de andere kant te komen besef ik dat er nog wel heel erg veel moet gebeuren.

DSC_2720

Waar eerst weiland lag..komt nu toch iets veel mooiers, maar dat kost tijd.

DSC_2642

Ook nu weer een brede sloot.

DSC_2644

Ik ben ook zo benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden.

DSC_2726

Deze ganzen zijn er altijd, meestal met zijn vijven, eerst gingen ze er steeds vandoor als ik aankwam, tegenwoordig blijk ik geen bedreiging meer en blijven ze rustig p de plek waar ze op dat moment zijn.

DSC_2723

En ja, er wordt ook hier nog doorgewerkt met groot materiaal.

DSC_3503

En dan mag een mooie zonsondergang natuurlijk niet ontbreken.

Veel liefs,

Desiree