Natuurlijk…

Geplaatst op

Waarom vind jij de natuur nu zo belangrijk en wil je de mensen motiveren naar buiten te gaan dmv het laten zien van jouw foto’s, werd mij laatst gevraagd.

Eerlijk, ik vind dit best een goede vraag. Als ik naar mezelf kijk merk ik dat natuur zoveel voor mij doet. In de natuur krijg ik een soort ontspanning, ook al lever ik een inspanning door er doorheen te lopen. Het lopen op zich, is natuurlijk al goed voor mijn gezondheid maar de natuur brengt nog zoveel meer. Met mezelf heb ik ooit eens afgesproken, toen ik in een persoonlijk moeilijke situatie zat, dat ik pas weer naar huis mocht gaan van mezelf als ik de natuur om mij heen echt zag. Uren liep ik door de hollandse duinen, over het strand en ik zag wel wat, maar het echt in mij opnemen, nee dat lukte mij niet. Pas toen ik opschrok van een klein vogeltje en stilstond om te kijken wat dat vogeltje eigenlijk deed, toen pas had ik mijn doel bereikt. Ik merkte dat ik de problemen even de baas was, dat het in mijn hoofd een plek had gevonden zodat ik even wat lucht kreeg, letterlijk zelfs. Ik zag plots ook zoveel meer, merkte dat het lichtjes miezerde, dat er nog meer vogeltjes waren, bloemetjes ook en heel wat bestuivers spotte ik plots. Het loste mijn problemen niet op, maar door de afstand die ik nu kreeg zag ik wel andere mogelijkheden.

Ik ben het gaan volhouden en ging ook lopen omdat ik de natuur zo graag wilde zien. Het bracht mij letterlijk heel veel positiviteit. Ik merk aan mezelf dat de natuur mij helpt in deze drukke maatschappij, het geeft rust, ontspanning en zo vaak een lach op mijn gezicht.

Ik merk wel aan mezelf dat ik afwisseling heel erg fijn vind. Ik ben gek op de zee, maar ook enorm gek op de bossen en ik vind hiken in de bergen meer dan geweldig, of zittend aan de rand van een bergmeer, mijmerend voor mij uit starend. Heerlijk!

Ik geniet volop van alle flora en fauna en ja, ik deel dat met u. Omdat ik het u ook zo enorm gun. En ik weet dat velen de tijd niet nemen om er even op uit te gaan, hoewel een ommetje niet meer dan een half uurtje hoeft te kosten, in de drukke schema’s blijkt dat voor een ieder een uitdaging te kunnen zijn.

Daarom maak ik foto’s, neem ik u mee, omdat ik weet dat kijkend naar een natuurfoto, mits u zich dat momentje gunt, u ook al wat kan bieden. Laat uw gedachten de vrije loop, beeld uzelf in dat u zich in dat gebied bevind, wat ziet u dan, wat voelt u dan en wat zou u willen ervaren.

 

Bijna iedereen heeft wel wat natuur in de buurt, de plantenbak op het balkon, de tuin, het parkje, die mooie boom die er in ieder seizoen toch net weer wat anders uitziet. Het is natuurlijk aan u wat u ermee doet. loopt u er straal voorbij, of ziet u het ook echt? En ja, de ene dag heeft u meer oog er voor dan de andere dag, maar juist als u dat beseft, is het even erbij stilstaan en kijken wellicht een goede optie.

Voor velen zal dit vaag klinken, voor anderen die de ervaring met de natuur hebben is er wellicht wat herkenning. En ik zal eerlijk tegen u zijn, ik loop ook niet dagelijks in de natuur, vanwege mijn drukke schema. Maar nu het weer vroeger donker is, loop ik toch ook wel graag een blokje om, wel langs de eendjes en de zwanen in de sloot, genieten van de veranderende kleur van de natuur, de blaadjes die straks weer gaan vallen…en stiekem toch bij anderen naar binnen kijken of straks de kerstboom alweer staat 😉

 

Liefs, Desiree