Veranderen is onmogelijk….of toch niet?

Geplaatst op

DSC_2512

 

Mezelf

Ik ben van mijn pad afgegaan…en sta nu voor mijn gevoel bijna bovenop de heuvel. Ik probeer mijn keuzes te overzien en het juiste te doen. Het juiste voor mij.

Dat laatste is nieuw voor mij, doen wat voor mij goed is. Normaal probeer ik te doen wat men van mij verwacht, loyaal zijn aan de, voor mij verkeerde, mensen. Mensen die gebruik maken van mij, om daar zelf beter van te worden. Mensen die zich voordoen als vriend, maar niet eerlijk zijn.

Eindelijk, eindelijk zie ik het in. Ik kan hen niet veranderen, ik zal zelf moeten veranderen en keuzes maken. Keuzes die goed zijn voor mij. En dat vergt wel wat van een mens.

Jaren geleden zei iemand op zijn sterfbed deze wijze woorden..

Desiree,  als je blijft doen wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg

….ik koester ze nog steeds en merk dat ik ze nodig heb….

Ik was toen niet krachtig genoeg om zelf anders in de situatie te gaan staan, maar nu wel. Ik moest door een proces om zover te komen, ik zit daar nu midden in en ben in staat om mezelf toe te staan te veranderen. Ik heb al heel wat stappen daarin gemaakt. Deels eigen keuze, deels min of meer gedwongen omdat de situatie mij daar toe aan zette.

Ik probeer nu overal mezelf te zijn, te leven en te werken vanuit mijn hart. Dat heb ik al eerder met u gedeeld. En, het gaat mij steeds beter af. Al moet ik er nog wel wat meer mijn weg in zien te vinden. Omdat ik meer voor mezelf kies, moet ik ook mijn grenzen kennen en die vooral respecteren. Dat vind ik nog wel eens lastig, want ik ben geneigd om terug te grijpen naar het oude vertrouwde.

 

DSC_1093

Titel: Het pad

Voor mijn symboliseert deze foto het levenspad.

Er zijn zonnige momenten, schaduwen heuvels en dalen maar aan het einde is er altijd het licht, waar u naar toe wordt getrokken. Het Licht dat ervoor zorgt, dat u, zolang u dat ziet, er voor blijft vechten in de moeilijke periodes en met vertrouwen de fijne periodes tegemoet ziet. Meestal loopt u alleen op het pad, soms loopt iemand een tijdje met u mee. U wijkt er, net als ik, ook wel eens vanaf…maar uiteindelijk keert u er toch op terug. Gewoon, omdat het uw pad is.

 

 

Fotografie

Om mijn bedrijf een ander tak te geven, namelijk de fotografie, heb ik een droom gerealiseerd. Ik weet dat ik kritisch genoeg op mijzelf ben om foto’s te maken van een zeer hoog niveau. Dit wordt door vele professionals onderschreven. Al vind ik het best onwennig om dat over mezelf te zeggen, ik geloof in mijzelf en in mijn werken die ik aflever.

Ik ben ervan overtuigd dat als ik er zelf in geloof en dat ook uitstraal, een ander er ook in gaat geloven en mijn werk net zo gaat koesteren als ikzelf.

En zeg nu zelf, wie wil er nu niet een echte Desiree Kersten aan de muur hebben hangen? Een werk met een verhaal, wat u raakt. Want dat is wat ik doe…u raken.

 

 

Visitekaartje

Op mijn visitekaartje staan twee teksten die vertegenwoordigen wie ik ben…

Scherp, de diepte in en Focus vanuit mijn hart

Samen met de mensen die mij goed kennen ben ik tot deze teksten gekomen. In gesprekken met hen, ga ik de diepte in, graag zelfs. Oppervlakkige praat doe ik met oppervlakkige kennissen. Met echte vrienden is die fase er niet geweest, ook al ken ik ze pas kort. Scherpte – diepte is ook de manier waarop ik graag de onderwerpen op mijn foto’s vast leg. De focus op mijn onderwerp…een onderwerp gezien vanuit mijn hart.

 

 

Hulpverlener

Als hulpverlener volg ik uiteraard ook mijn hart, heb ik diepe gesprekken met mijn cliënten, worden de gesprekken door mij vertrouwelijk behandeld en laat ik de mensen vrij in hun keuzes en zet hen terug in hun kracht. Ik stuur het team aan, vanuit het zelfde principe. Ik investeer in hen en ben er voor ze, altijd. Ik werk met hen samen, want uiteindelijk zijn wij 1 team.

Maar ik ga veel verder, want op hogere niveaus, geef ik adviezen. Beleid van achter het bureau gemaakt, is in de praktijk meestal niet haalbaar. Het is mijn missie beleidsmakers te laten inzien dat het anders kan, vaak goedkoper en met het volledig benutten van de deskundigheid van een ander.  De zorg wordt zo ingewikkeld en daardoor kostbaar gemaakt, jammer want uiteindelijk kan iedere euro maar een keer worden uitgegeven.

Mijn talent is om mensen te raken.

Mijn missie: de zorg bereikbaar te maken

Liefs Desiree