Leren van de meester

Geplaatst op

me

Vele mensen noemen zich fotograaf en geven in dat kader ook workshops. Prima hoor, als je het mij vraagt. Ik leer graag wat bij, maar ben daarnaast ook erg kritisch.

Ik wil graag bijleren, want ook als fotograaf ben je nooit uitgeleerd. Ik maak foto’s op mijn manier en ben daar tevreden over, dus nee, op dat gebied ga ik mezelf niet bijscholen. Dat groeit in de loop der jaren.

Waar ik wel meer over wil weten en bijgeschoold in wil worden zijn andere technieken. Gisteren op de country and christmas fair , sprak ik een fenomeen op zo’n gebied.

Deze fotograaf heeft meerdere prijzen gewonnen door zijn manier van belichten, maar ook zeker door zijn manier van presentatie.  Deze man en inmiddels ook zijn zoon, zijn gespecialiseerd in familieportretten. Niet zo bijzonder denk je wellicht. Maar wat juist zo bijzonder is, is de presentatie.

Zijn portretten lijken namelijk schilderijen en zijn zo op het blote oog nauwelijks te onderscheiden. Hij doet het meeste in eigen beheer en heeft een geheel eigen techniek ontwikkeld. Uniek mag ik wel zeggen. Hij houdt met alles al bij het maken van de foto rekening, zoals iedere fotograaf doet.

En ik…ik mag van deze meester gaan leren…

Wat een feest gaat dat worden…vanaf het belichten, de ideeën er achter en alles wat daarna gaat gebeuren.  Ik neem dat mee in mijn eigen werk…en zal dat verwerken tot mijn eigen stijl.

Ik heb er ongelooflijk veel zin in en hoop dan ook op een snelle afspraak…

Wordt vervolgt.

Liefs, Desiree