Kassel….Zo ver is het niet

Geplaatst op

Zo ver is het niet, Kassel. Kassel ligt in de deelstaat Hessel in Duitsland. En ja ik besef dat Duitsland bij sommigen niet zo goed valt, Maar ik vind het gewoon een schitterend mooi land en ik ben er ook graag. Dat ik er niet continue op mijn snelheid hoef te letten, speelt waarschijnlijk ook een rol. Maar de uitgestrektheid, de variatie in natuur en de rijke geschiedenis van de natuur trekt mij enorm. Daarnaast hoop ik een roedel wolven te kunnen vastleggen in hun natuurlijke habitat maar dat is nu niet mijn doel.

Vandaag kunnen we eigenlijk niet snel een keuze maken en komen we uiteindelijk uit bij Kassel. Niet mijn keuze, maar soms moet ik er aan geloven om mij te begeven in een gebied waar te veel toeristen komen. Het massale stoot mij af. Op internet las ik dat er mooie watervallen zijn en door de druk ook een soort van spuitfontein. Nou ik ben benieuwd. Een wandeling vanaf de parkeerplaats brengt ons richting het gebied waar we willen zijn. Navraag bij een passant leert mij dat de waterval en de fontein nu uitstaan. Ik laat het even op mij inwerken en vraag mij stiekem af of ik dit Duits wel goed interpreteer…uitstaan, huh. Word ik hier dan in de maling genomen en komt er geen natuur maar menselijk handelen aan te pas?

Ik bemerk dat ik met een lichte irritatie doorloop (nou ja, licht…ben gewoon nu al zeer teleurgesteld). Maar positief ingesteld als ik ben, kijk ik naar de oude gebouwen en de natuur om mij heen. Dit is wel echt heel mooi aangelegd en wat een enorm mooie en grote oranjerie is er zeg. Ik ben onder de indruk.

Stiekem heb ik daar natuurlijk wel een zwak voor, met mijn liefde voor bloemen en planten, begrijp ik maar al te goed hoe hier vroeger mee werd omgegaan. Hier woonden liefhebbers voor de natuur en ik zie een gelijkenis.

We lopen door en komen bij een geweldig gebouw en je proeft bijna de geschiedenis ervan. Het is zo kolossaal dat ik van dichtbij maar een klein gedeelte kan vastleggen. Maar zo’n entree is natuurlijk een droom.

En als ik dan met mijn rug naar dit gebouw toe sta kijk ik uit op de tuin, een tuin die eigenlijk landgoed zou moeten heten. Hier heeft een kenner duidelijk de hand in gehad en dit moet iemands trots zijn geweest.

We zijn te laat om de beklimming naar boven te doen en dat is natuurlijk bijzonder jammer. Maar  er is nog wel tijd om een stuk van het landgoed te bewonderen. De waterval en de fontein staan inderdaad uit, jammer hoor. Gelukkig zijn er nog genoeg dingen waar ik van kan genieten. Er is sowieso veel water dus dat is fijn.

En er staan prieeltjes en verborgen schuilplaatsen zijn er in overvloed. De romantiek speelt hoogtij hier. Hoe vaak zouden hier geliefden met elkaar hebben afgesproken. Ik merk dat mijn fantasie op hol slaat, hahaha. Dees focus en blijf bij de les…

Ik hoor water lopen, dus ga op onderzoek uit. Ik maak er natuurlijk voor jou, een filmpje van. Nog niet de perfecte kwaliteit zoals ik zou willen, filmen met mijn mobiel heeft zo zijn nadelen, dus mocht je nog een betere optie voor mij  hebben, laat het dan even weten.

 

Super fijn dat dit is opengesteld voor publiek, want deze rijke historie is de aandacht meer dan waard.  Wat ik begreep is het hier doorgaans zeer druk, nu het wat later op de dag is, maakt dat het rustig oogt. Wat ik daarnaast erg fijn vind is dat het hier schoon is, goed onderhouden en dat er beheer wordt gedaan met respect voor het verleden.

We gaan weer terug naar huis, een rit van zo’n zeven uur. Zo ver is het niet, Kassel. Wellicht denkt jij er anders over, maar ik vind dit nog prima te doen. Dichterbij in Duitsland zijn er natuurlijk ook schitterende gebieden. Dus mocht je nu eens niet weten wat je wilt gaan doen, rij eens naar onze buren en geniet.

Heel veel liefs,

Desiree