Herfst

Geplaatst op

De Herfst

DSC_2223

Na een geweldig warme zaterdag heeft de herfst dan toch zijn intrede gedaan. Hoewel de temperatuur toch nog steeds anders doet vermoeden.

Het kan dan ook niet uitblijven om wat paddestoelen vast te leggen en uiteraard doe ik dat ook nu weer op geheel eigen wijze. Gewoon omdat ik dat mooi vind en ik alle aangeleerde regels niet direct aan mijn laars lap, maar ik toch, zo eigenwijs als ik ben, mijn hart hierin volg. Dat mag ik, het is mijn foto tenslotte.

Nu een keertje in zwart wit, omdat ik vind dat de foto zo, net een wat meer indruk op mij maakt. Niet met alles hoor, begrijp mij goed, maar als ik ze zo naast elkaar plaatste….vond ik die zwart wit foto net wat magischer en wat mij betreft moet een foto je raken. Iets doen, je gedachten uit de normale context halen en je even meenemen naar een fijn momentje.

Dat is wat ik met mijn foto’s probeer te doen…wat ik ook fotografeer. Wat mij betreft kan iedereen een foto maken, wat ik probeer is net wat anders…ik probeer u ergens naar mee te nemen. Ik probeer door middel van mijn foto’s mijn interpretatie te laten zien…of het nu macro is, landschapsfoto, een dier wat ik vast leg, of dat ik een portret van iemand maak….ik wil u meenemen naar het diepe…

Zeg nu zelf, hoe vaak loopt u langs bijvoorbeeld zo’n paddestoel. Hoe vaak ziet u het ook daadwerkelijk? Wat doet met met u?En is het mij gelukt om u de paddestoel echt te laten zien?

DSC_2249

Zo klein als bovenstaande paddestoel ook is, nuttig is hij zeker. En ja, ik loop er ook vaak genoeg voorbij zonder op te merken, hoe bijzonder hij eigenlijk is, dus voel u vooral niet schuldig.  Maar als ik dan er dan een tijdje bij heb gelegen en ik van dichtbij heb gezien hoe ingewikkeld hij er eigenlijk uitziet, wil ik dat graag met u delen.  En ja, u leest het goed, liggend…en ja er lopen dan ook mensen voorbij, zich afvragend wat doet dat mens daar toch? Soms heb ik iemand bij mij die zegt, ze fotografeert Macro, alsof iedereen weet wat dat is, hahaha. Ik krijg van die verbaasde blikken helemaal niets mee, ik ga volledig op in mijn object van dat moment.

Nu de herfst is gekomen moet ik toch wat anders ook gaan meenemen. Heb ik altijd al mijn takkewijfoutfitje aan, met mijn goede kleding overal gaan liggen is namelijk niet zo wenselijk, nu zal ik ook vuilniszakken mee moeten gaan nemen, anders zijn mijn kleren alweer zo snel nat. Al de praktische zaken, waar ik van te voren toch echt over moet nadenken om ter plaatste er toch iets eigens van te maken.

DSC_2236

Ook vandaag ga ik weer mijn best doen om er iets moois van te maken, ik ben benieuwd wie of wat er op mijn pad gaat komen. Ik ben er in ieder geval klaar voor.

Ik hoop u ook.

Liefs Desiree