Fotoshoot

Geplaatst op

DSC_4124

Een fotoshoot maak ik in opdracht van de klant. Ik vraag wat de klant verwacht en ik kijk of ik eraan kan voldoen, meer is het feitelijk niet.

_20150815_184717

Inmiddels heb ik al vele shoots mogen maken en heb ik er mijn eigen ding van weten te maken. Want naast dat de klant iets wil, zet ik als fotograaf ook mijn handtekening neer, dat wil zeggen, mijn manier van fotograferen. En u houdt daarvan of niet. Houd u er niet van..tja…dan ben ik niet de aangewezen persoon om uw shoot te maken.

DSC_4120

Ik vind het fijn  om mensen te raken en dat probeer ik ook met mijn shoots. Ik krijg regelmatig vragen van mensen hoe ik de shoots maak en voorbeelden ervan. Nu is het zo dat de foto’s in principe tussen de klant en mij blijven. Maar omdat de vraag steeds groter wordt, heb ik een aantal klanten benaderd met de vraag of ik de foto’s voor mijn blog mag gebruiken.

DSC_4048

Voor een mooi portret aan de muur vraag ik altijd wat de klant wil, helemaal op de foto of juist niet. Deze klant was er duidelijk in, niet dus…

DSC_4060

Zoals u kunt zien, hou ik er van de achtergrond wat vervagen (scherpte-diepte), zodat de persoon die ik vastleg ook volledig tot zijn of haar recht kan laten komen, zonder te worden afgeleid door iets wat op de achtergrond gebeurt.

DSC_4027

Moet u altijd lachend op de foto staan? Nee hoor wat mij betreft zeker niet! Op bovenstaande foto denkt de klant aan iets wat haar enorm heeft geraakt. Persoonlijk vind ik dit , daarom juist, een hele mooie foto…

DSC_2597

Als Paardenmeisje vind ik het uiteraard een enorm feestje als ik met paarden mag werken. Door de klant werd ik gevraagd om er tijdens een wedstrijd te zijn en het een en ander vast te leggen.

DSC_2588

Het paard had er in ieder geval zin in, dus dan moet het toch helemaal goed komen.

DSC_2576

Ondanks dat het best druk was op het terrein met andere paarden en heel veel publiek, had dit paard toch even de rust gevonden. Wat ik best knap vind voor een onervaren paard op zijn eerste wedstrijd.

DSC_2489

Voor deze klant heb ik wat actie foto’s gemaakt tijdens een spring wedstrijd.  Daardoor kan ik wel minder van mijzelf erin leggen, want actie foto’s is toch een hele andere tak van de fotografie. Maar daardoor ook wel erg leuk om te doen!

DSC_2431

Duidelijk viel mij op dat dit paard gemakkelijk over hogere hindernissen kan springen, maar dat is voor de amazone waarschijnlijk nog even wat oefenen.

DSC_2465

Ik moet zeggen, het is bij elkaar een schitterende combinatie!

Tijdens weer een andere shoot was ook dit leuke hondje aanwezig en ik kon het niet laten om, Wodan, even vast te leggen.

DSC_3067

En soms is het leuker in kleur en soms juist leuker in zwart wit. De keuze is aan de klant. Vaak wordt er ook naar  het interieur gekeken wat het beste past.

DSC_3076

Oordeel zelf..waar zou u voor kiezen?

Ik ben van de details, onderstaande foto vind ik echt heel erg mooi.

DSC_2074

Juist omdat ik het paard niet in zijn geheel zie, raakt hij mij.

DSC_1997

Ik fotografeer vaak op locatie, hier in het weiland bij de andere paarden. Het paard is op zijn gemak, ik pas mij aan. Heb tijdje in het gras gezeten en alleen maar gekeken. Gewoon om de rust te bewaren en ze aan mij te laten wennen.

DSC_2115

Knuffelen doen de meeste paarden graag en ja het liefste met haar vrouwtje, hier zie ik de liefde voor elkaar.

DSC_2276

Ja, kijk maar eens goed…een echte paardenkenner ziet het waarschijnlijk meteen. Dit zijn shetlanders. Liggend genomen en zo lijken ze nog best wel groot. Zo’n niet alledaagse foto, vind ik toch erg leuk.

En uiteraard doe ik ook Familieshoots, hier zijn voorbeelden van een zussenshoots. De dames wilden graag een apart cadeau voor hun moeder en ik denk dat dat met onderstaande foto ook zeer goed is gelukt.

DSC_2801

DSC_2825

Natuurlijk doen we verschillende soorten fotos’s zodat er ook een echte keuze is. Dus zijn er foto’s  zittend, staand, op anders locaties, andere opstellingen, serieus en lachend. Hoewel we eigenlijk allemaal al zeiden…dat de eerste hem waarschijnlijk zou gaan worden.

DSC_2840

We hebben een enorme lol gehad tijdens het maken van de foto’s en dat is aan de meeste ook echt wel te zien.

DSC_2874

Ook van ieder een aparte foto is natuurlijk een onderdeel van de reeks die ik maak. Zodat er eventueel ook gekozen kan worden voor meerdere foto’s aan de muur.

Ik werk erg graag in de natuur, ook tijdens shoots. De locatie kiest de klant of gaat in overleg. De foto’s stuur ik digitaal op en kan via mij voor een meerprijs ook afgedrukt worden. Ook daar mag de klant zelf de keuze in maken.

Ik hoop dat ik u middels dit blog een indruk heb weten te geven wat u van een shoot met mij kunt verwachten.

Liefs,

Desiree