Eeehhh heb je even?

Geplaatst op

Creativiteit, de een heeft het, de ander beweert van niet. Ik denk dat ieder wel iets ervan in zich heeft maar dat het er wellicht op een andere manier uit komt. Ik vind het bijvoorbeeld super bijzonder dat iemand iets ziet of in zijn hoofd heeft en dat hij dat even (na) bouwt (staat er plots een hele grote kast in de kamer of zo). Of dat er uit het niets een website ontstaat. ( hoe dan?) Dat zijn dingen waar ik bijvoorbeeld echt heel veel moeite voor moet doen. Ik ben weer beter in andere dingen denk ik dan maar. Vroeger werd er vaak tegen mij gezegd dat ik altijd iets anders deed dan anderen, dat klopt en nu snap ik dat het bloed irritant kan zijn. Toen voelde ik mij vooral erg beledigd want in mijn belevingswereld deed ik het gewoon goed. Oké, ik geef toe dat out of de box denken heb ik nooit zo begrepen, ik heb die hele box niet en waarschijnlijk ook nooit gehad. Labels plak ik alleen op dozen die ik opruim om te archiveren, op een andere manier gebruik ik dat niet.

Ik maak foto’s en ben ik daarmee dan creatief (?), jij mag dat zelf invullen. Wat ik wel zie is dat men heel creatief met mijn foto’s kan omgaan en dat wilde ik graag met jullie delen. Ik vind dat namelijk echt reuze tof en werk daar ook graag aan mee. Laatst kreeg ik een vraag of ik mijn foto’s ook op een kleiner formaat kon afdrukken, want ze kon niet kiezen en vond de grote werken veel te groot en eigenlijk ook wel te duur. Na wat doorvragen begreep ik wat ze met de werken van mij wilde doen, namelijk een collage die er anders uit zou zien dan anders, industrieel en niet in lijstjes. Daarom heb ik toen besloten om ze af te laten drukken als postkaart omdat die op langer termijn voor het doel wat zij voor ogen had, waarschijnlijk mooier zouden blijven.

Dat is voor mij ook meteen een aanleiding geweest om postkaarten toe te voegen op de webshop, want ik realiseer mij wel degelijk dat een Buro Kersten aan je muur een investering is. En net zoals bovengenoemde klant moet je daar wel de ruimte en de financiën voor hebben. En nu heeft ze een heel apart kunstwerk ervan gemaakt en ben ik mega trots dat ze daarvoor mijn werk heeft gebruikt en een deel van zichzelf erin heeft gelegd.

De postkaarten doen het  trouwens ook goed ingelijst als je het zonde vind om ze te versturen. Neem een kijkje op de shop of er iets bij zit wat je mooi vindt https://shop.burokersten.com/product-categorie/accessoires/postkaarten/

Verder ben ik bezig met een nieuw project, de onderhandelingen verlopen voorspoedig en ik ben nu zo’n blij en stuiterend eitje zeg maar. Ik kan je er alleen maar van zeggen dat je het dagelijks gebruikt, de meesten van ons hem wel hebben, zelfs heel vaak aanraken en dat je vanaf heel binnenkort ervoor kunt kiezen om hem in mij te doen. En ja, hij zal verkrijgbaar zijn voor diverse formaten, dus geen zorgen.

Ehhh dat staat wel heel fout, maar goed snel meer hierover en dan snap je precies waar ik nu op doel. En ja het ligt op het puntje van mijn tong en nee ik kan en mag er (hoe kinderachtig dan ook) nog verder geen info over geven. Maar als je mij een beetje kent…dan kom je al heel ver 😉

Het boek over ‘t Vogelhoff XL is bijna zover dat het naar de drukker kan. Ik heb er nachtenlang over wakker gelegen, alle opties onderzocht en uiteindelijk de knoop doorgehakt. Brenda is nu met het grafische gedeelte bezig, want hij moet natuurlijk wel in het juiste bestand worden gezet zodat de uitgever hem direct kan doorsturen naar de drukker. Zelf vind ik het echt enorm spannend, naast dat het super leuk is natuurlijk. Vooral het gedeelte hoeveel ik er laat drukken is best een hoofdbreker, zal ik je eerlijk bekennen. Want drukken “on demand” (per order een boek drukken) bleek geen optie te zijn, dus mocht ik de afweging maken hoeveel ik er denk te verkopen en aan iedere hoeveelheid zit dan ook een ander prijskaartje. Daarom ben ik met heel veel mensen gaan praten, heb ik veel overlegd met mijn team  en zijn we nu zover dat we de keuze hebben gemaakt.

En ik kan je vertellen dat ik ook al gesprekken heb gevoerd over een tweede boek, hoe leuk is dat dan! Ook van een natuurgebied, waar iedereen gewoon in mag en kan.  Ook dat project zal wat jaren in beslag nemen dus ik zal zo nu en dan een update er over geven met ondersteuning van enkele foto’s.

 

Daarnaast zal het velen niet ontgaan zijn dat ik druk bezig ben mij te verplaatsen in de belevingswereld van de wolf, om deze zo mooi mogelijk in zijn natuurlijke habitat vast te leggen.

Want hoewel de verhalen vol staat van spanning en sensatie rondom te wolf valt het met heel wat korrels  zout te nemen. Ja de wolf is een wild dier en ieder wild dier is onberekenbaar, al kun je wel een inschatting maken van wat hij gaat doen en hoe hij zal reageren op bepaalde situaties. En ja een wolf moet ook eten dus zal hij daarvoor gaan jagen, logisch toch, dat deden wij in de oertijd ook. En in sommige landen is dat heden ten dagen nog steeds de belangrijkste dag invulling. Maar nee, de mens zullen ze niet zomaar aanvallen en zeker niet in een gebied waar er genoeg ander eten voor handen is.

Naast dat ze kilometers per dag afleggen, slapen ze ook geregeld. Maar echt diep slapen doet een wolf die in zijn eentje en solotoer door Nederland doet natuurlijk niet, hij blijft ten alle tijden waakzaam en houdt zijn omgeving scherp in de gaten.

Hoe vet zou het zijn dat ik hem in Nederland kan vastleggen, dat is een droom die zeer kan gaan uitkomen als ik de ontwikkelingen volg. Nu reis ik ervoor af naar Duitsland wat op zich ook geen straf is hoor.

En een tipje voor alle mensen die denken dat ieder dier een soort van huisdier is, net als de vos (en alle andere wilde dieren)  is de wolf een op het oog wellicht aaibaar dier, maar dat is hij niet. Je kunt er niet op vertrouwen dat ze je nooit zullen aanvallen. Dus laat ze in hun waarde, voer ze niet en blijf op een veilige afstand. Iets met een gewaarschuwd mens telt voor twee.

En ja, mocht je op de zaken vooruit willen lopen…ook hier komt een boek van, als ik ooit zoveel foto’s heb gemaakt dat ik er een mooie collage van kan maken. Ondertussen kun je mij natuurlijk ook volgen op Instagram waar ik bijna dagelijks een foto post https://www.instagram.com/desiree_kersten/

Mocht jij nu zoiets hebben van Dees, ik vind dat werk van je wel oké, maar kan dat niet anders. Mail dan naar info@burokersten.com en dan ga ik kijken of ik je ermee kan helpen, wie weet heb jij dan straks ook wel een kunstwerk met een beetje van jezelf en een echte Buro Kersten aan je muur.

 

Liefs, Desiree