Dees op avontuur

Geplaatst op

Zoals ik in mijn vorige blog al had beloofd neem ik jullie vandaag mee op avontuur. Ik heb altijd wel in mijn hoofd wat ik wil zien en wat voor foto’s ik graag wil gaan maken. Heel vaak lukt dat dan ook, soms helaas niet.

Vandaag gaan we Duitsland in, een heel divers land wat betreft landschappen en wat ik dan heel fijn vind, onbeperkt hard kunnen rijden op de snelweg, ik ben niet echt een snelheidsduivel of zo hoor maar dan hoef ik niet steeds in de gaten te houden of ik niet te hard ga.

Dus met gierende banden richting Osnabrück, want vandaag wil ik jullie meenemen naar een wat grotere hoogte. Niet zo hoog als ik normaal ga, want ik wil het met jullie vooral langzaam opbouwen 😉

Het is een ritje van een kleine 3 uur vanaf de grens van Nederland, dus niet onoverkomelijk voor mij, ik vind afstanden rijden namelijk heel erg prettig. Als je daar niet van houdt, zijn er natuurlijk ook bestemmingen waar je vanaf het vliegveld naar toe kunt reizen.

We zetten in de buurt de auto neer en gaan het laatste eind lopen. Ik heb een klein statief bij mij, twee camera’s, drie objectieven, een kleine flitser en 3 sd kaartjes. Het meeste zit in mijn rugzak, de camera waar ik het meeste mee ga werken hangt aan een strap om mijn torso heen, daarover gaat de rugzak, zodat ik volledige vrijheid hou voor mijn camera en mijn handen vrij heb. Omdat ik weet wat ik wil gaan fotograferen heb ik de rest thuis gelaten, dat is voor mij altijd een dilemma. Ik ben altijd bang dat ik in een situatie terecht kom, dat ik bijvoorbeeld een wild dier zie in de verte of een zeldzame vogel hoog in de lucht en dan ligt mijn lens thuis. Maar goed dat terzijde.

Het is niet aan mij wat een perfecte foto is, dat bepaalt ieder voor zich. Wat ik mooi vind is om er een diepte aan te geven. Niet bij iedere foto is dat mogelijk maar dat verschil wil ik je laten zien.

We gaan een berg bezoeken en dat vind ik altijd super leuk om te doen. de berg ga ik eerst vanaf de grond in beeld brengen, ik weet dat er een meertje voor ligt dus ik hoop dat we een mooie reflectie kunnen pakken. Daar moet het ook wind stil voor zijn en er moet voldoende licht zijn, twee componenten die je niet in de hand hebt, maar waar je wel op moet letten als je op pad gaat. Als het stormt is dit dus niet de locatie waar je de mooiste foto’s wat betreft reflectie kunt maken.

Dit trucje doe ik vaker, het water heeft iets last van lichte wind en de dieren die er wat in doen. Ik zoek een stukje stilstaand water op, ga door mijn knieën , liggend vind ik vaak de mooiste compositie, pak wat takken van de boom mee zodat je weet waar ik zit en waar de berg te zien is, dat stuk geeft diepte in de foto en afdrukken maar.

Hier zie je dat het water stiller is en de reflectie top is, dus weer een stukje van de voorgrond meegepakt om weer de diepte erin te pakken en afdrukken maar.

We gaan de berg op. Mijn team en ik kijken omhoog en ze zeggen beide, ik ga het niet doen Dees. Ik begrijp het en kijk ze aan. Ik heb enorme hoogtevrees maar ik ben erg goed in focussen. Ik focus mij op de foto die in mijn hoofd zit en ik wil maken en zet mij door middel daarvan over mijn eventuele angsten en of bezwaren heen. Dat moet je kunnen en ik begrijp dat mijn teamleden dat niet hebben en die focus ook niet snappen van mij. Dees je bent niet goed, kijk hoe hoog dat is, als je 1 misstap maakt lig je beneden en kunnen wij je niet meer helpen he. Ik kijk nogmaals omhoog, nu naar een ander gedeelte van de berg.

Ik denk dat het wel lukt hoor, zo hoog is het niet en vanaf de top is het uitzicht prachtig. Ik spreek met ze af dat ze zover mee omhoog gaan totdat ze niet meer durven, ze stemmen toe. En geloof me, het is een hele klim.

Het uitzicht wordt natuurlijk wel steeds mooier, zo hoog heeft het wel wat.

We zijn halverwege en ook nu zie je dat ik een stuk van de berg gebruik om de diepte te laten zien.

Ik klim verder naar boven en zal vanaf de top een filmpje voor jullie maken, belofte maakt schuld niet waar. Excuus trouwens voor het gehijg, mijn conditie is wellicht wat minder goed dan ik van te voren had ingeschat en we hebben niet heel lang de tijd, want de zon begint nu toch al aardig te zakken.

 

 

Je ziet omdat er een gedeelte van de berg opstaat wat het doet met de foto. Je kunt nu de vergelijking maken met het toegevoegde filmpje. Zie je het verschil?

De rivier nu zonder stuk erbij, aan jou de taak om te bepalen wat je zelf mooier vind, ik kan dat niet voor je doen. Smaken verschillen en ik kan je slechts vertellen dat compositie op vele manieren vast te leggen is.

Hier heb ik ingezoomd naar beneden dat is natuurlijk ook een manier die vaak gebruikt wordt bij hoogtes. Ik ga weer verder met de afdaling, zoals ik al eerder had aangekondigd.

We zijn op tijd weer van de berg af, dat is altijd een hele geruststelling. Ik maak nog wat foto vanaf de andere kant, ik zal iets van tegenlicht hebben, maar dat is op zich niet erg vandaag.

Volop genieten op een dag als vandaag, heel veel gezien en gedaan en een aantal mooie foto’s gemaakt. Ik ben een blij mens.

Op weg naar de auto kan ik het natuurlijk niet laten om nog wat vast te leggen wellicht leuk voor Instagram hoor ik mezelf denken. Ik heb natuurlijk meerdere kanalen waar ik mijn foto’s toon. Dus mocht je meer willen zien, bekijk die dan ook eens http://instagram.com/desiree_kersten

Een aantal van deze foto’s zal ik te koop aanbieden in mijn webwinkel je komt daar het snelst via https://shop.burokersten.com

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn eerste filmpje, je kunt je abonneren op mijn youtube kanaal en laat een duimpje omhoog zien als je mijn filmpje top vond https://www.youtube.com/channel/UCCh0fmLcn19nIaj32DEpBbg

Als jullie meer filmpjes willen zien, laat dat dan even weten he, dan neem ik jullie de volgende keer ook gewoon weer mee.

 

Liefs Desiree