AWD

Geplaatst op

AWD staat voor het natuurgebied Amsterdamse Waterleiding Duinen. Een prachtig natuurgebied die mij door velen is aangeraden en waar ik vandaag maar eens naar toe ben gereden.

Laat mij u meenemen in een stukje van deze prachtige wereld…lopend in mijn takkewijfoutfitje, mijn cameratas op mijn rug, camera gereed in mijn hand, kijk ik, sta ik stil, luister ik, ruik ik, zit ik en ja het komt ook regelmatig voor dat ik erbij ga liggen.

DSC_2525Volg mij

Vandaag was een zeer regenachtige dag…er waren weinig wandelaars en mede daardoor heb ik zeer kunnen genieten van de schitterende natuur.

DSC_2242

DSC_2244

         Een aalscholver die net opvloog….

 DSC_2246

Wat een prachtig gezicht is dat toch….en wat een enorme vogel is het. Het is een voorrecht dat ik juist op deze plek de mogelijkheid kreeg om dit vast te leggen.

Maar even verder op, wacht mij nog een verassing. Ik word omringd door een kudde herten, geweldig, wat een enorme ervaring. Ik sta stil, laat mijn camera zijn werk doen, het enige wat ik doe, is kijken, camera instellen en op een knopje drukken maar bovenal genieten! Ik maak verder geen geluid, ik laat ze rustig hun gang gaan en merk dat ze meer ontspannen na mate ik er langer blijf staan. Ik ben geen direct gevaar. En dat geeft mooie plaatjes.

DSC_2315

Zo enorm op hun gemak, mij wel in de gaten houden maar lekker hun ding blijven doen!

Ik loop door en raak onder de indruk van het wisselende landschap.

DSC_2393

Het ziet er geweldig uit, overal hoor ik vogels om mij heen, die mij steeds te snel af zijn als ik ze wil vast leggen. Ik ruik zoveel verschillende geuren, die van de regen, de zwammen, de dieren, maar ook dit water.

DSC_2404

Ik steek het water over en loop verder het bos in, nog steeds aan vele kanten herten. Zo op hun hoede maar blijkbaar ook erop vertrouwend dat ik geen kwaad in de zin heb.

DSC_2512

Kilometers leg ik af, diep onder de indruk en totaal ontspannen, mijn hoofd krijgt rust en dat voelt goed.

DSC_2266

Ik loop, sta stil, geniet, maak een fotootje en loop weer een stukje verder….

DSC_2440

Ik sla een paadje in en sta oog in oog met deze werkelijk prachtige man….hij laat zich gemakkelijk vast leggen, mits ik op afstand blijf, wat ik uiteraard ook doe. Plotseling is hij het zat, draait zich om en verdwijnt in de natuur.  Ik blijf nog even staan, was dit echt? Wauw, alweer zo’n bijzondere ervaring, de zoveelste vandaag. Ik prijs mijzelf gelukkig.

DSC_2458

Het landschap verandert van bos in duin … heel bijzonder, de vogels vliegen in het rond en nee het lukt mij alweer niet ze vast te leggen, ik moet toch echt wat aan mijn snelheid gaan doen.

DSC_2476

We komen wat schapen tegen, ik twijfel nog even…maar nee volgens mij is het geen moeflon maar een schaap …toch een mooi gezicht, ik klaag niet, ik lach! Het wordt alweer laat, ik krijg van buienalarm een melding dat het straks weer gaat losbarsten, dus ik ga richting mijn wagentje.

DSC_2555

Ik sta bovenop de brug, word opgemerkt door de zwaan, wat ben je toch mooi, zo statig.

DSC_2540

En wat een schitterend uitzicht toch ook weer.

Vlak bij de uitgang, loop ik naar een veldje waar ik eerder vandaag een enorme roofvogel heb zien manoeuvreren tussen de bomen, het was te donker, te moeilijk om hem scherp in het vizier te krijgen en de enige foto die ik had gemaakt is dan ook mislukt. Maar wie niet waagt wie niet wint…ik heb de tijd dus kijk rustig om mij heen, camera in de aanslag en ja..daar…een roodborstje

DSC_2601

Ik kreeg slecht de tijd voor 1 shot en jawel…GELUKT! Ik ben blij, trots en kan wel dansen van plezier. EINDELIJK!!!

Als enorme afsluiter, vlakbij de parkeerautomaat, ligt er nog een mooie vriend….alsof hij zegt…kom je snel weer terug, het was fijn je hier te ontmoeten, ik wacht op je.

DSC_2607

Dank AWD voor dit prachtige gebied, ik zie dat de dieren het heel erg naar hun zin hebben en ja, ik kom snel terug, heel snel!

Liefs Desiree